Algemene voorwaarden van Wool4Feet

De ondernemer:  Marjon Knooren

Webwinkel: Burg. Visschersstraat  24

6176 CZ  Spaubeek (L)     Nederland

T: 0031 (0)6 23527020

W: www.wool4feet.nl

@: shop@wool4feet.nl

Kamer van Koophandel:  14050820

Bank: Knab Bank: NL26KNAB06183426421

Artikel 1

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten die de consument sluit met Wool4Feet. Door te bestellen via de webshop van Wool4Feet accepteert de consument de algemene voorwaarden. Op de algemene voorwaarden is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

Artikel 2

Prijzen en betaling

Alle genoemde prijzen in de webshop zijn in euro’s, incl. 21% b.t.w.   Per bestelling binnen Nederland onder € 75,00 berekent Wool4Feet verzendkosten. Bij internationale bestellingen worden de verzendkosten tijdens het bestelproces berekend. De hoogte van de verzendkosten is afhankelijk van het land van bestemming.

De consument kan op wool4feet.nl met IDEAL of via bankoverschrijving betalen.  Bij afhalen bij Wool4Feet kan ter plekke direct worden afgerekend (contant of pin-betaling). Afhalen van bestellingen is uitsluitend mogelijk na van te voren overleg per mail (info@wool4feet.nl) of telefoon (06 2352700). Alle transacties worden veilig afgehandeld waarbij betaalgegevens die worden doorgegeven om de betaling te verrichten volledig zijn afgeschermd.

Na betaling ontvangt de consument per e-mail een bevestiging dat de bestelprocedure succesvol is verlopen. Het is daarvoor belangrijk dan het e-mailadres juist is ingevoerd.

De consument heeft geen recht op teruggaaf van het prijsverschil, als korte tijd na de bestelling de reeds aangeschafte producten worden afgeprijsd.

Artikel 3

Levering

Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling binnen drie (3) werkdagen verstuurd, mits de bestelde producten in de gewenste kleur en maat voorradig zijn. Wanneer een product (tijdelijk) niet voorradig is of onverwacht niet meer leverbaar is, wordt dit binnen twee (2) dagen per e-mail aan de consument kenbaar gemaakt. Indien de consument is dat geval afziet van een nieuwe bestelling, wordt het reeds betaalde bedrag binnen drie (3) dagen teruggestort.

Wool4Feet streeft ernaar de bestellingen zo snel mogelijk te verwerken en te verzenden. Het kan echter voorkomen dat de zending, om welke reden dan ook, vertraagd is. Ook in dit geval zal Wool4Feet dit zo snel mogelijk aan de consument per e-mail of telefoon kenbaar maken.

Verzendkosten

Wool4Feet verzendt via PostNL. PostNL levert doorgaans van dinsdag tot en met zaterdag. Het is mogelijk een pakket te leveren aan een PostNL-punt. In dat geval is het heel belangrijk bij een bestelling zelf het juiste adres van het PostNL-punt te vermelden. Van PostNL ontvang je per mail een track & trace-code.

De verzendkosten voor een bestelling tot € 75,00 bedragen € 6,95 per pakket. De kosten voor een brievenbuspakket bedragen € 4,25 per pakket. Wool4Feet behoudt zich het recht zelf te bepalen of een bestelling door de brievenbus past.

Wool4Feet is niet aansprakelijk voor vertragingen bij  PostNL/ foute verzendingen of vermissing van het pakket. Vermissingen dienen binnen 14 dagen bij ons gemeld te worden. Wij zullen in dat geval contact opnemen met PostNL die dan een case zal aanmaken.  Na deze termijn van 14 dagen kan Wool4Feet niet meer achterhalen wat de reden van de vermissing is. 

Artikel 4

Schade en aansprakelijkheid

Wool4Feet is nooit gehouden tot het betalen van enigerlei schadevergoeding aan de consument. Iedere aansprakelijkheid van producten van Wool4Feet is in ieder geval beperkt tot ten hoogste het factuurbedrag dat de loper uit hoofde van de koopovereenkomst verschuldigd is.

Indien onopzettelijk door typ-fouten verkeerde prijsinformatie op de website is vermeld, zal deze zo spoedig mogelijk worden aangepast.

Artikel 5.1

Retour zenden en kosten in geval van herroeping

De wettelijke bedenktijd is veertien dagen.  Deze veertien dagen gaan in na de dag waarop de consument zijn/haar bestelling ontvangen heeft. De koper kan zonder opgave van redenen de koopovereenkomst ontbinden. Wanneer je, om welke reden dan ook, niet helemaal tevreden bent over de aankoop en het product/ de producten retour wilt sturen, zullen bij dit netjes afhandelen. Het product kan daar naar Wool4Feet worden teruggestuurd en het aankoopbedrag zal dan zo snel mogelijk, in ieder geval binnen 14 dagen, terug betaald worden.

De retourkosten zijn altijd voor rekening van de koper.  Retouren mogen niet onder rembours verstuurd worden.

Indien schade is ontstaan aan het product, en dat er meer met het product gebeurd is dan verwacht mag worden, zijn de kosten van deze schade voor rekening van de koper. De verpakking mag opengemaakt zijn. Echter het product mag een vlekken, geuren of andere schade bevatten. In dat geval zijn wij gerechtigd de schade te verrekenen met het terug te betalen bedrag.

Artikel 5.2

Retourneren en ruilen

Pantoffels kunnen als ze nog ongedragen zijn in het begin erg strak aanvoelen. Bedenk dat de wol door het dragen platter wordt waardoor je vanzelf iets meer ruimte krijgt in de pantoffels. Het platter worden van de wol doet niets af aan de kwaliteit en temperatuur-regeling van de (lamswollen) pantoffels. Bij twijfel kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen. Twijfel je vóór de aankoop over de juiste maat, neem ook dan contact met ons op. We zullen ons best doen om de juiste maat toe te sturen bijvoorbeeld door het nameten van de juiste binnenmaat in de ongedragen pantoffels. Doe dit liefst per mail omdat wij niet altijd in de gelegenheid zijn direct een telefoongesprek aan te nemen.

Wollen sokken zijn erg comfortabel en hebben vele positieve eigenschappen. Houd er echter rekening mee dat wollen sokken sneller slijten van sokken die voornamelijk uit synthetische vezels  bestaan.

Wool4Feet is niet aansprakelijk voor de gevolgen van krimp door het verkeerd schoon maken of wassen van een product. Op de website van Wool4Feet staan bij alle producten was- en verzorgingsadviezen.

Wool4Feet is niet aansprakelijk voor kleurafwijkingen ten gevolge van beeldschermkwaliteit.

Het verkeerd los knippen van de aangehechte kaartjes aan de sokken kan schade aan het product veroorzaken. Deze schade wordt niet vergoed.

Artikel 5.3

Beschadigd of verkeer product ontvangen

Indien je een beschadigd of verkeerd product hebt ontvangen, wordt deze door Wool4Feet omgeruild voor het juiste product. De kosten van het retour sturen zijn dan ook voor rekening van Wool4Feet. Mocht dit het geval zijn, neem dan zo snel mogelijk, in ieder geval binnen 14 dagen, contact op met Wool4Feet.

Artikel 6

Overmacht

In geval van overmacht is Wool4Feet gerechtigd om, naar eigen keuze, de koopovereenkomst op te schorten of te ontbinden. Dit zal schriftelijk medegedeeld worden aan de koper. Hieraan kan geen enkele schadevergoeding worden ontleend.

Artikel 7

Privacy

Persoonsgegevens worden enkel opgenomen in het klantenbestand van Wool4Feet en zullen niet beschikbaar gesteld worden aan derden. Persoonsgegevens worden gebruikt voor het realiseren van de overeenkomst en het onderhouden van de klantrelatie.

Artikel 8

Diversen

Wool4Feet behoudt zicht het recht de algemene voorwaarden van tijd tot tijd te wijzigen of aan te vullen.

Artikel 9

Vragen

Vragen kunnen gesteld worden door een bericht te sturen naar info@wool4feet.nl of telefonisch via nummer 06 23527020. Mocht je telefonisch geen contact krijgen, zal Wool4Feet zelf zo spoedig mogelijk alsnog met je opnemen.