Veelgestelde vragen

Sokken met alpacawol zijn zacht en heel comfortabel. Alpacawol is een edele wol-soort met mooie positieve eigenschappen. Zo is de vezel van alpacawol hol en elastisch. De holle vezels kunnen transpiratievocht opnemen en afvoeren. Zo blijft de huid droog. De elastische vezels zorgen ervoor dat bijv. alpacasokken rekbaar zijn en zorgen voor een aangename pasvorm.

Alpacawol is heel zacht en kriebelt niet.  In alpacawol zit nauwelijks lanoline (wolvet) en daarom is alpacawol ook geschikt voor mensen met een wol-allergie. Alpacawol is tot 4x warmer dan schapenwol. Alpacawol zorgt voor een aangename temperatuur van de huid. Dat is vooral heel fijn voor mensen met erg koude voeten. Sokken met alpacawol kunnen het ontstaan van wintertenen helpen te voorkomen.

Tenslotte is deze wol van nature schimmelwerend en anti-bacteriëel. De wol neutraliseert daarbij geuren.

De alpacawol van de sokken die ik verkoop, is afkomstig van alpaca’s uit Duitsland maar ook uit het Andes-gebergte in Zuid-Amerika, het van oorsprong natuurlijke leefgebied van alpaca’s. De alpaca’s worden meestal in het voorjaar geschoren. Baby-alpacawol is afkomstig van de eerste schering van jonge alpaca’s. Deze wol is nóg zachter dan de wol van volwassen dieren.

Als je kiest voor kwaliteit en duurzaamheid, zijn sokken met alpacawol een aangename keuze voor je voeten.

 

Scheerwol is wol dat afkomstig is van een gezond, levend schaap. Scheerwol is wol afkomstig van de afgeschoren vacht van het schaap. Deze wol wordt vervolgens gebruikt en gebreid tot bijvoorbeeld wollen sokken. Deze wol is van betere kwaliteit dan gerecyclede wol omdat het sterker en van hogere kwaliteit is. Scheerwol kan, afhankelijk van het schapenras waar de wol vandaan komt, kriebelen.

Zuivere scheerwol is van nature ventilerend, waterafstotend, isolerend en neutraliseert geuren.

Lamswol is wol afkomstig van de eerste scheerbeurt van een lam. Deze wol is de zachtste wol die je tijdens het leven van een schaap kunt krijgen. Lamswol is heel zacht en kriebelt nauwelijks.

Hoe dunner de vezel van de wol is, hoe kleiner de kans op kriebelen. Lamswol heeft dunne vezels. Afhankelijk van het schapenras kan de dikte van de (lams)wollen vezels verschillen.

Merino-wol is wol, afkomstig van het Merino schaap. Dit schapenras heeft de fijnste en zachtste wol van alle schapen.  Merino-wol is net als de andere wolsoorten de ventilerend, warmte-isolerend, waterafstotend en geur-neutraal.  Merino-schapen leven doorgaans in warmere gebieden als bijv. Zuid-Europa, Australië en Nieuw-Zeeland. De vezels van merino-wol zijn dun en krullend waardoor deze wol niet kriebelt en extra zacht is.

 

De lamsvachten van Fellhof zijn afkomstig uit Australië en Nieuw Zeeland.  De schapen leven doorgaans op grote landerijen in de vrije natuur. In deze landen worden schapen gehouden voor de vlees-industrie. Vachten van Australische en Nieuw Zeelandse schapen hebben een vollere vacht-dichtheid. Dit maakt ze knuffelzacht en van hele goede kwaliteit. De vachten zijn na het slachten van de dieren een natuurlijk afvalproduct. Sinds 2016 zijn er strenge regels in het leven geroepen om deze schapen te mogen houden. Er wordt door de overheid streng toegezien op de veehouderijen en het slachten van de schapen.

Door de dikke vacht-dichtheid zijn deze uitermate geschikt als bijv. lamsvachten voor in bed of medicinale doeleinden. De pantoffels van Fellhof zijn o.a. gemaakt van 100% lamsvacht, soms zelfs van merino-lamsvacht. Merino-wol is nog zachter dan wol van andere schapenrassen. Merino-wol is heel zacht, kriebelt niet en geeft nauwelijks kans op allergiëen.

Bij het looien van medicinale schapenhuiden wordt gelet op het gebruik van de minst schadelijke stoffen.  Deze vachten zijn niet alleen milieuvriendelijke maar ook volkomen veilig voor mensen om te gebruiken. Deze, doorgaans merino-lamsvachten zijn voorzien van het Oeko-tex-100-standaard logo. De medicinale vachten worden verwerkt tot lamsvachten voor baby’s en kinderen, bedschoenen en bijv. hielbeschermers. De wol-vachten ventileren, nemen vocht op houden de huid door en in een aangename temperatuur. De vachten zijn van nature zelfreinigend, anti-bacterieel en schimmelwerend.

 

Bij wintertenen is het aan te raden om te kiezen voor wollen sokken. Wollen sokken zorgen voor een aangename temperatuur van de voeten, ze nemen transpiratie-vocht op en houden de voeten droog. Wol heeft ook een ventilerende en warmte isolerende werking.

Wol zorgt in de zomer voor een verkoelende werking, terwijl wol in de winter juist warme isolerend werkt. Precies zoals een natuurlijke air-conditioning.

Omdat de wol vocht opneemt, blijven je voeten droog en koelen ze niet af. De warmte-isolerende werking van wol regelt een aangename, constante temperatuur van de huid. Dit is tegenstelling tot katoen dan vocht vasthoudt waardoor de huid afkoel met als gevolg koude voeten en kans op wintertenen.

Er zijn verschillende soorten wol met ieder hun positieve, warmte-isolerende eigenschappen. De ene wol is warmer dan de andere en alpacawol en merino-wol zijn heel zacht en kriebelen niet. Daarbij is alpacawol tot wel 4x warmer dan schapenwol. Dat maakt sokken van alpacawol extra geschikt voor mensen met wintertenen.

Naast het dragen van wollen sokken is het in geval van wintertenen ook aan te raden om te zorgen voor voldoende lichaamsbeweging.

 

De levertijd van een bestelling is afhankelijk van de voorraad bij Wool4Feet. Artikelen die voorradig zijn kunnen binnen 3 werkdagen verstuurd worden.  In geval van artikelen die tijdelijk niet voorradig zijn, zal de levertermijn aan de koper schriftelijk worden medegedeeld. Die termijn is afhankelijk van de leveranciers van Wool4Feet. Wij streven er echter naar bestellingen binnen  7 tot maximaal 14 dagen verzonden te hebben.

Mocht een artikel plotseling uit assortiment en niet meer leverbaar zijn, is Wool4Feet gerechtigd de koopovereenkomst te ontbinden. Het eventueel al betaalde bedrag zal binnen drie werkdagen door Wool4Feet worden terugbetaald.

Pakketten worden verstuurd met PostNL, inclusief track & trace. Voor eventuele vertragingen van leveringen door PostNL is Wool4Feet niet aansprakelijk.

Verzendkosten binnen Nederland:

  • De hoogte van de verzendkosten is afhankelijk van de grootte van het te versturen pakket. Voor een brievenbuspakket zijn de verzendkosten € 4,15 per pakket. Het is echter aan Wool4Feet om te bepalen of een pakket door de brievenbus past.
  • De verzendkosten voor een pakket tot maximaal 10 kg zijn € 6,95.
  • De kosten voor brievenbus-  en pakketpost kunnen door stijgende verzendkosten aangepast worden. Dit zal altijd van te voren met de consument gecommuniceerd worden.
  • Bij bestellingen boven € 75,-  inclusief 21% b.t.w.  zijn de verzendkosten voor Wool4Feet.

De verzendkosten voor pakketten buiten Nederland zullen wij voor verzending schriftelijk kenbaar maken.

Op alle artikelen van Wool4Feet geldt een garantietermijn, afhankelijk van het artikel.

Voor pantoffels, huisschoenen en sloffen van Fellhof geldt een volledige fabrieksgarantie van 2 maanden op aantoonbare fabricagefouten. Bij ondeugdelijk gebruik en blootstelling aan vocht vervalt de garantie. Het is niet de bedoeling om met pantoffels, huisschoenen of sloffen door natte ruimtes of regen te lopen.

Op sokken geldt een garantietermijn tot 14 dagen na ontvangt van het artikel.  Krimp en pillen van de sokken valt niet onder de garantie. Bij alle artikelen staat bij de product-beschrijving een was- en/of verzorgingsadvies. Indien hier van af geweken wordt, vervalt de garantie op een product.

Sokken van wol slijter sneller dan sokken waarin veel synthetische vezels zijn verwerkt. Daarvoor zijn wollen sokken doorgaans zeer prettig in het dragen, gaan ze overmatige transpiratie tegen, houden de voeten droog en geurvrij. Ook te lange teennagels of ruwe eeltplekken aan de hakken kunnen al snel beschadigingen aan de sokken veroorzaken. Dit valt niet onder de garantie.  Ook het ondeugdelijk verwijderen van labels aan sokken waardoor er gaatjes in de sokken kunnen ontstaan, valt niet onder de wettelijke garantie.

Uiteraard is het mogelijk om een besteld artikel terug te sturen of te ruilen.  Mocht je een artikel willen retourneren, neem dan eerst telefonisch of per mail contact met ons op.

Wij hanteren een wettelijke termijn van 14 dagen na ontvangt waarin een artikel teruggestuurd kan worden. De verzendkosten zijn echter voor eigen rekening.

Het artikel dient ongedragen en in de orginele verpakking teruggestuurd te worden. Bij sokken geldt dat het label nog aan het artikel dient te zitten. Bij beschadigingen van het terug te sturen artikel wordt er géén restitutie van het betaalde aankoopbedrag geregeld.

Wij zullen ons uiterste best doen om eventuele klachten op een juiste manier af te handelen. Zodra een artikel weer retour is bij Wool4Feet, zal beoordeeld worden hoe en wanneer het betaalde bedrag van het artikel teruggestort zal worden.

    Persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt voor het gevraagde contact.