Sneaker-sokken met merinowol

De sneakersokken van Wool Wear  worden geproduceerd in Denemarken van in Duitsland gesponnen en ecologisch verwerkte merinowol. Bij de verwerking van de wol worden strenge en ecologische richtlijnen en verwerkingsprocessen in acht genomen.

Deze sneakersokken zijn aan de voetrug verstevigd voor extra draagcomfort. Bovendien zorgt het lipje aan de hielzijde ervoor dat deze sokken niet afzakken maar mooi aan de voeten blijven zitten. De naad aan de tenen is plat gestikt en helpt daarmee drukplekken aan de tenen te voorkomen.

De merinowollen sneakersokken zijn geschikt voor dagelijks gebruik voor sport en vrije tijd.

Merinowol heeft verschillende voordelen, vooral als het wordt gebruikt in kleding.  Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van merinowol:

  • Zachtheid: Merinowol staat bekend om zijn zachtheid en fijne vezels. Dit maakt sokken gemaakt van merinowol comfortabel om te dragen, zelfs voor mensen met een gevoelige huid.
  • Ademend vermogen: Merinwol heeft uitstekende ademende eigenschappen, wat betekent dat het helpt om vocht van het lichaam af te voeren. Hierdoor helpt merinowol de huid in een comfortabele temperatuur te houden.
  • Isolatie: Merinowol heeft natuurlijke isolerende eigenschappen. Het kan helpen om warmte vast te houden in koudere omgevingen en tegelijkertijd  overtollige warmte af te voeren als het warmer is.
  • Geurbestendigheid: Merinowol heeft van nature antibacteriële eigenschappen, waardoor het minder vatbaar is voor geurtjes in  vergelijking met synthetische materialen. Dit maakt merinolwol een goede keuze voor o.a. sokken.
  • Temperatuurregulatie: Merinowol kan je voeten warm houden in koude omstandigheden en koel houden in warmere omstandigheden.
  • Natuurlijke elasticiteit: Merinowol is van nature elastisch en daardoor comfortabel in het dragen.
  • Duurzaamheid: Merinowol is over het algemeen duurzaam en kan lang meegaan als het goed onderhouden wordt.
  • Milieuvriendelijk: Merinowol is afkomstig van het Merinoschaap. Het is biologisch afbreekbaar en kan daarom als milieuvriendelijke worden beschouwd.

De sneaker-sokken zijn bovendien voorzien van het ‘Oeko-tex-100’ logo. Dit is een gezondheidskeurmerk voor textiel. De toekenning van dit logo staat garant voor een milieu-vriendelijk verwerkt product.

Samenstelling: 64% merinowol, 36 % polyamide. Wasbaar op max. 30 gr. C.

    Persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt voor het gevraagde contact.